Очевидно в Селтик са все по-притеснени, че няма да могат да опазят новата си звезда – нападателя Муса Дембеле. Дори бившия мениджър на тима Дейвид Хей изрази подобни съмнения, макар че призова клубът да изстиска всяко възможно пени за острието.

20-годишният футболист демонстрира супер форма под ръководството на Брендън Роджърс, като един от най-бляскавите му моменти беше хеттрикът срещу Манчестър Сити в Шампионската лига.

Именно Сити е на опашката за подписа на Дембеле, където се твърди, че са още отбори като Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Байерн Мюнхен. „Всяка седмица Муса Дембеле прибавя по 5 милиона паунда към цената си“, счита Дейвид Хей. „Неговата цена постоянно се покачва, а ако той продължи по същия начин, направо ще излети в небесата.“

„Дембеле се насочва направо към немислима цена за шотландските стандарти. Манчестър Юнайтед е свързван с него, Зинедин Зидан в Реал Мадрид му е известен почитател, а Манчестър Сити, Арсенал и Байерн също са „заподозрени“. Този списък съдържа само най-добрите в европейския футбол. Това говори достатъчно какъв ще е размерът на сумата, за която Селтик ще продаде. Направо не ми се мисли докъде може да стигне тя“, допълни Хей.