Защитникът на САЩ Джонатан Спектър се изхвърли сериозно в последното си изказване, като обяви, че мачът на тима му срещу Англия ще е най-лесният за американците от Група C, където са още Словения и Алжир.

„Това ще е най-лесният ни мач,” каза Спектър. „Не заради друго, а просто заради отсъствието на напрежение за задължителна победа. Ако спечелим, догодина в Англия ще е много интересно,” добави бранителят на Уест Хем.

Двубоят САЩ-Англия е на 12 юни в Рустенбург. „От нас не се очаква да вземем точка от този мач, докато в следващите два определено ще има напрежение,” отбеляза още Спектър.

В допълнение на думите му, друг защитник на САЩ Огучи Ониеву заяви, че очаква победа срещу Англия. „След представянето ни миналото лято си спечелихме доста повече респект,” каза той. САЩ игра финал в Купата на Конфедерациите.

„Това ни даде самочувствие и осъзнахме, че можем да играем на най-високо ниво, и можем да се състезаваме с най-добрите отбори в света,” отчете Ониеву. „Разбира се, Световното е различно, но опитът, който натрупахме, може само да ни е от полза.”

„В отбора ни има тиха увереност,” добави Спектър. „Но няма големи очаквания в САЩ, така че единственото напрежение е само от нас.”