Отсъствието на целево финансиране на договора на старши треньора на руския национален отбор по футбол Фабио Капело може да бъде причина за нови проблеми и бъдещи задължения, това заяви в интервю президентът на РФС Николай Толстих.

"Целеви източник на финансиране, който да поеме изплащането на сумите на Капело, няма. От тук може да има и проблем за Руския футболен съюз по-нататък“, опасява се Толстих.

От юни до края на 2014-а година заплатите на Капело, както и на генералния мениджър на националния отбор на Русия Оресте Чинкуини не са били изплащани. През февруари тази година задълженията бяха погасени, но това стана благодарение на заема в размер на 400 милиона рубли (7,252 милиона евро), който беше даден от бизнесмена Алишер Усманов. И в момента Капело няма претенции към централата, тъй като плащанията са нормализирани.

"Беше неприятна ситуация, аз самият се чувствах много зле в тези осем месеца, когато знаех, че Капело не получава парите си. И става дума за националния треньор на Русия“, обяснява Толстих.

„Но нашата задача е да намерим генерален спонсор, който да инвестира само в Капело.“

През януари миналата година италианският специалист поднови договора си за още четири години и така ще води Русия до края на Мондиал 2018./БТА