Норвежката футболна федерация разглежда новаторска идея, която касае промяната на правилата във футбола, но целта й е да направи срещите по-равностойни. Бившият национал на страната Хенинг Берг предложил в мачовете, когато единият отбор води с 4 или повече голове, по-слабият отбор да включва на терена още един, допълнителен играч. Така силите ще се изравняват, смята Берг, който има точно 100 мача за страната си.

"Често ходя да гледам мачове от аматьорските дивизии или детско-юношеските първенства. Много често се срещат напълно неравностойни отбори. Не е забавно да спечелиш със 17:0, а според мене не е забавно и да загубиш с такъв резултат. Целта е да има равностойни срещи", коментира Берг.

Бившият му съотборник в националния отбор и сега старши треньор на Аалесунд Киетил Рекдал обаче далеч не е така ентусиазиран. "Според мен единственото положително от така идея е, че още един човек ще играе. Но така пък ще се пречи на по-добрите, реално ние наказваме по-добрите и разрушаваме тези отбори, смята Рекдал, цитиран от най-тиражния вестник в Норвегия "Верденс Ганг".