Ако някога сте се чудили защо български футболисти вече не могат да се доберат дори до най-слабите отбори в турския елит, ето го и отговорът. Местният участник в Шампионската лига Галатасарай е сглобил състав, за който през изминалото лято са билил вложени... 100 млн. евро. 

За да се подсилят с имена като Радамел Фалкао, Райън Бабел, Джими Дурмаз, Марио Лемина, Стивън Н'Зонзи и редица други, ръководителите на "чим бом" хвърлиха 36 млн. евро през лятото. А заплатите на всички 29 футболисти в първия състав се изчислява на около 55 млн. евро годишно. 

Като се прибавят и другите разходи около състава, вложенията само за този сезон са 100 млн. евро. Сума, по която грандът от Истанбул спокойно може да се равнява със западноевропейските грандове. И затова, когато от три мача в Шампионската лига тимът още няма победа и дори отбелязан гол, а взел едва точка, логично е да има критики. 

Такива бяха отправени към наставника Фатих Терим за поражението с 0:1 от... Реал Мадрид. Специалистът обаче се оправда, че съставът му не бил достатъчно качествен и той не могъл да привлече всички искани от него футболисти. Въпреки това, ако слабото представяне в Европа продължи, очаква се Императора да бъде уволнен.