Българската легенда Христо Стоичков не е фаворит на феновете в Македония за нов селекционер на страната. Преди около седмица местните вестници публикуваха информация, че Камата е в списъка с 13 имена за нов наставник на западните ни съседи, която днес беше препечатана от няколко родни медии. 

След като се разясни широкия списък с кандидати за поста, местното издание ekipa.mk организира анкета кой трябва да е заместникът на уволнения Бошко Гюровски. Над 2000 участваха в нея, а Стоичков далеч не е сред фаворитите на местните фенове. 

Едва 5% от запитаните искат българина да поеме Македония, като това са едва 100 души. Най-желан от тях е местният специалист Игор Ангеловски, за когото са гласували 26% от анектираните. 

След него се нареждат Сафет Сушич с 18%, Гьоко Хаджиевски с 16%, Влатко Костов с 10%, Тони Савевски със 7%, Артим Шакири с 6% и едва след тях се нарежда и Камата в желанията на феновете. 

Иначе в момента Стоичков е далеч от треньорството, като се занимава с журналистика в Маями. Той беше спряган сред кандидатите за селекционер на Македония и през ноември 2013 г., но тогава беше избран Гюровски, който вече беше уволнен.