Треньорът на Кубан Леонид Кучук реши да даде почивка на Ивелин Попов в предстоящия мач с УФА от руската Висша лига, научи Гонг. Краснодарци гостуват днес на 14-ия в класирането, като мачът започва в 13 часа. Белоруският специалист е решил да даде почивка на още шест от основните си играчи. Причината – важният полуфинал за Купата на Русия срещу ЦСКА в Москва в сряда, 29 април.

Освен Попето на резервната скамейка ще останат още защитниците Андрей Ешченко и Шандао, халфовете Шарл Каборе, Владислав Игнатиев, Антон Соснин и Сергей Ткачов и нападателят Уго Алмейда.

Другият национал в състава на Кубан – Станислав Манолев ще започне като титуляр двубоя срещу УФА. Бившият футболист на Литекс ще действа като десен бек.
Кубан Краснодар е на 8-мо място в руската Висша лига с 32 точки и нямат никакви шансове да се класират в евротурнирите през първенството. Единственият шанс на краснодарци е през турнира за Купата на Русия затова треньорът Леонид Кучук е решил да запази основните си футболисти за сблъсъка с ЦСКА, където играе друг български национал – Георги Миланов.