Само два дни след края на Световното първенство по футбол в Русия в Китайската Суперлига идват и мачовете от първенството.

И то не с какво да е, а със супер дерби, което противопоставя първия срещу втория в класирането след изиграни 11 кръга.

Става дума за двубоя между Шандон Лунен и Шанхай СИПГ, който може да наблюдавате днес в ефира на MAX SPORT от 14:45 часа. Двата тима имат еднакви точки - по 23, след седем победи, 2 равенства и две поражения. На точка зад тях е съставът на Бейджин Гуоан, който е с 22 и в утрешния ден приема у дома състава на Хенан Джиание, където отиде вече бившият нападател на ЦСКА Фернандо Каранга.

В последните два двубоя между Шандон и Шанхай двата тима си размениха по една победа с по 2:1, но сега след паузата нещата могат да бъдат доста интересни, тъй като  и двата тима ще търсят успеха. В последната си среща от първенството Шандон направи 0:0 като гост на Гуижу Жиченг, а Шанхай загуби от Бейджин Гуоан като гост с 1:2.

Домакините със сигурност ще разчитат в тази среща на голмайстора си до този момент в първенството, в лицето на Диего Тардели, който има 8 гола от началото на шампионата, а със сигурност до него ще блести и италианецът Грациано Пеле, който има 3 гола и 5 асистенции от началоно на шампионата.

За Шанхай голямата звезда е местният любимец Лей Ву, който има 12 гола в 11.те срещи на тима. Не бива да пропуснем и бразилските звезди Хълк и Оскар, които имат 15 асистенции общо от старта на кампанията.

Гледайте двубоя пряко в ефира на MAX SPORT от 14:45 часа.

Що се отнася до мача на Бейджин Гуоан срещу Хенан, ще бъде интересно дали Каранга ще направи своя официален дебют за новия си тим, а мачът е на 18 юли от 14:45 часа.

Всички най-интересни мачове от шампионата на Китайската Суперлига може да гледате в ефира на МAX SPORT.