В Италия са доволни от снощното равенство 0:0 като гост на България в мач от осма група на световните квалификации, но не скриват разочарованието си от поведението на малка част от запалянковците на отбора в София, съобщава "Ройтерс".

Двубоят на стадион "Васил Левски" предостави твърде малко шансове и за двата отбора, така че италианските медии фокусират вниманието върху групичка от фенове на гостите, които хвърляха бутилки по българските привърженици и направиха фашистки поздрави и скандирания. Футболното хулиганство е основен проблем в Италия в последните години.

"Тези фенове трябва да бъдат наказани. Билетите, които ние продавахме за мача, са поименни, така че можем да проследим всеки един от тях", коментира ситуацията за телевизия "Раи" президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете.

На терена италианските медии отбелязват не особено впечатляващия дебют на Симоне Пепе, както и първия мач на Джузепе Роси, който се включи много активно от резервната скамейка и остави по-добри впечатления. По всяка вероятност Роси ще бъде титуляр в следващата квалификация срещу Черна гора в Лече в сряда.

Изданията на Апенините отбелязват и слабата игра на нападателя Лука Тони, който очевидно има проблеми с формата през този сезон. Тони получи жълт картон и ще бъда наказан за мача с черногорците идната седмица. Италия е лидер в групата със 7 точки от три мача. Втори е Ирландия с 4 точки от два мача, а България дели трето място с Черна гора с по 2 точки от по два мача.