В Аякс съжаляват, че не са се възползвали от възможността да привлекат Димитър Бербатов през изминалия летен трансферен прозорец, а той в крайна сметка се озова в ПАОК Солун.

В холандската преса смятат, че от Аякс са допуснали сериозна грешка, като не са се възползвали от възможността да привлекат 34-годишния свободен агент.

В материала се отбелязва, че Бербатов е достатъчно опитен и е щял да помогне с това си качество на младите играчи в Аякс, които са щели да могат да се развиват покрай него.

„В Аякс сега могат само да мечтаят за играч като него. Защо той не беше в трансферния списък с играчи? Бербатов щеше да излезе без пари на клуба! Дали Бербатов е имал твърде големи финансови изисквания и за това от Аякс дори не са го потърсили да влязат в контакт с него? Аз не мисля така“, се казва в анализа публикуван в холандското издание.

„Ако сравним бюджетите на Аякс и ПАОК, то ще видим значителни финансови разлики, които са все в полза на холандския клуб. Надявам се Бербатов да направи чудесен сезон за ПАОК. Дано през следващото лято, когато вече е на 35 години отново е свободен агент. Дотогава в Аякс могат да си променят мнението за него“, завършва анализът.