Панатинайкос победи Олимпиакос с 2:1 в дербито на Гърция, което беше част от 25-ия кръг на първенството на южната ни съседка. Преди мача нервите взеха връх и част от ултрасите на домакините нахлуха на терена. 

Полицията се опита да реагира на мига, но въпреки това няколко десетки фенове преодоляха загражденията и се озоваха на терена. Атаката на запаляновците беше съпроводена от мощен залп със сигнални ракети, насочени към полицаите.

След нулево първо полувреме двата тима трябваше да определят победителя през втората част.

Преди мача президентът на Олимпиакос - Вангелис Маринакис, беше замерван с различни предмети от запалянковци на Панатинайкос, но без да го улучат.

А след жест на треньора на Олимпиакос Витор Перейра по време на игра към него полетя стол, хвърлен от запалянковци на Панатинайкос от трибуните, които след това се опитаха да нахлуят на терена. 

ПАО откри резултата в 49-ата минута с автогол на Артур Масуаку. "Детелините" удвоиха преднината си в 78-ата минута с попадение на Младен Петрич, а крайния резултат беше оформен в шестата минута на продължението, когато Домингес се разписа във вратата на домакините.

В класирането ПАО намали изоставането си от днешния съперник на 3 точки като има 55 точки, а Олимпиакос са с 58.