Ръководството на Белгийската кралска футболна федерация излезе днес с официално становище по повод напускането на селекционера Дик Адвокаат в посока Русия. Президентът на централата Франсоа де Кеерсмекер заяви постъпката на холандския треньор неприемлива и от професионална, и от човешка гледна точка.

Федерацията обнародва официална декларация, в която се казва че Де Keeрсмекер е имал много кратък телефонен разговор с Адвокаат. Адвокаат напусна поста селекционер на белгийския национален отбор и пое същата длъжност в Русия.

"Той ни обеща, че след като приключи ангажиментите си с АЗ Алкмаар, ще се концентрира единствено върху работата си с нашия национален отбор. Ние не приемаме подобно поведение. Още повече, че става въпрос за треньор с голямо реноме и квалификации, се казва в изявлението на белгийската федерация.

Белгийците чакат финансова компенсация от руската страна, чийто размер на съобщават.

"Въпреки лошите новини, ние сме длъжни да се концентрираме върху подготовката на нашия млад и талантлив национален отбор. Ние вярваме в червените дяволи, се казва още в декларацията.

Белгия ще играе контролен мач с България на 19-и май, но стадионът за тази среща все още не е обявен.