Треньорът на дагестанския футболен клуб Анжи заяви, че в отбора му няма конфликт заради голямата заплата на новата придобивка, бразилската футболна звезда Роберто Карлош, който ще вземе 9,5 млн. долара съгласно договора си.

Самият Карлош вече пристигна в дагестанската столица Махачкала. По думите на Гаджи Гаджиев на играчите им е ясно, че една картина на Пикасо трябва да струва повече от картината на "някой си Вася Пупкин", твърди руският в. "Спорт-Експрес". Гаджиев добави, че подобни обяснения му се е налагало да дава на футболистите през 90-те години, но сега в руския футбол "такъв проблем няма". Треньорът потвърди, че инициатор за поканата към 37-годишния Роберто Карлош е новия собственик на клуба Сюлейман Керимов, който е дагестански милиардер и влиза в 20-та на най-богатите руснаци.

Карлош е световен шампион с Бразилия от 2002 година. Анжи се състезава във висшата лига и миналия шампионат завърши на 10-то място от общо 16 отбора. Етническата република Дагестан се намира в Кавказ и Роберто Карлош е втората футболна легенда, която свързва футболната си съдба с размирния регион. Първият бе холандецът Рууд Гулит, който наскоро стана треньор на чеченския отбор "Терек".