Националният отбор на Мали излиза в първия си мач от тазгодишния турнир за Купата на Африканските нации срещу Гвинея. Официалният сайт на Купата на Африканските нации обръща специално внимание на бившия футболист на Левски и настоящ на Фрайбург Гара Дембеле.

„Дембеле е един от футболистите, на които трябва да се обърне специално внимание на това първенство. Той трудно бе убеден да играе за националния отбор на Мали. Гара е перлата в атаката на своя тим и от него се очакват много голове“, коментират от изданието.

„Дембеле е експлозивен и има много точен завършващ удар. В Левски отбеляза 34 гола в 36 мача и това показва неговата голяма ефективност. Всички съперници трябва да внимават с Дебеле, който е скритото оръжие на Мали“.

„Дембеле започва своята кариера с Хатем Бен Арфа и Абу Диаби, но липсата на късмет и някои контузии го лишават от тяхната съдба. Не случайно националният селекционер на Мали Ален Жирес толкова дълго се опитваше да го убеди да играе за своята страна“, пишат още в африканския сайт.