Бившият футболист на Литекс и български национал Златомир Загорчич беше уволнен от треньорския пост на Войводина Нови Сад, в момента на 1-о място в първенството, съобщиха медиите в страната. След четири кръга Войводина е на върха с 10 точки и без допуснат гол. След тях с по 9 се нареждат шампионите от Партизан и сензацията Ягодина.

Войводина обаче спечели всичките си три победи с по 1:0 и играта на тима беше определена като неубедителна. Червено-белите от Нови Сад, които са били два пъти шампиони на бивша Югославия, назначиха на мястото на Загорчич бившия нападател Небойша Вигниевич.

"Ние анализирахме представянето на отбора по време на прекъсването заради мачовете на националните отбори и приехме мнението, че срещу такива слаби съперници, каквито срещнахме в първите четири кръга, трябва да играем много по-добър футбол. А ние ги победихме с огромни усилия, заяви президентът на клуба Миодраг Пантелич по време на пресконференция, на която беше представен и Вигниевич.

"Ние не играем хубав футбол и се нуждаем от нов треньор, който да повиши нивото ни за предстоящите сериозни битки със силни опоненти. Ние имаме добър състав и всички основания, за да очакваме по-красива игра. Това е нашият приоритет и затова не сме искали от Вигниевич да печели трофеи на всяка цена, казва още шефът на клуба от северната част на Сърбия.

Войводина за последен път е триумфирала като шампион през 1989-а година, но винаги е била в сянката на големите два клуба на Сърбия- Партизан и Цървена звезда, които печелят всички титли след разпадането на социалистическата федерация.

Вигниевич има доста странна кариера, като през 1995-а година напуска Рад Белград. След това играе за клубове като Едмънтън Дрилърс и Торонто Линкс, както и в кипърския Еносис Неон Паралимни. Сега той ще има възможност да демонстрира стила си на работа тази неделя като домакин срещу 3-ия Ягодина.