Известен факт е, че в света на футбола има треньори, които трудно „изграждат мостове” между себе си и футболистите, които ръководят, а случаят на Габриел Хайнце в Атланта Юнайтед е именно такъв. След само 17 мача начело на клуба, 48-годишният аржентински треньор беше уволнен заради „лоши отношения” с играчите.

Според Fox Sports бившият ляв бек на ПСЖ, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид е ограничил масово количеството вода, която играчите можели да пият по време на мачовете.

Същият бил случаят за хидратация и по време на предсезонната подготовка. Хайнце е отказал да даде почивки на футболистите си, които са били предварително определени и е поискал всички да бъдат на разположение в тренировъчния център на Атланта, когато е необходимо.

Тези причини накараха футболистите да се обърнат към Асоциацията на играчите към МЛС, за да подадат официална жалба срещу аржентинеца до Северноамериканската лига. В нея се е твърдяло, че е имало многобройни нарушения на колективния трудов договор на служителите на клуба.

Габриел Хайнце води Атланта в едва 17 мача, където записа 4 победи, осем равенства и пет поражения. Сега той напуска клуба, оставяйки го на 10-ото място в Източната конференция, извън зоната за „плейофите”.