Бившият наставник на ЦСКА Едуард Йорданеску само преди дни беше представен като новия наставник на румънския елитен Газ Метан. Медиите в страната не пропуснаха да се възхитят от размера на компенсацията, предвидена в договора на специалиста, ако той бъде уволнен преди изтичането на уговорения срок.

Отборът от Трансилвания се довери на 40-годишния Йорданеску, тъй като пет кръга преди края на редовния сезон неговият предшественик Михай Тежа си тръгна. Така Газ Метан стана поредната спирка в дългата визитка на Йорданеску, който от 2013-а досега е водил още 6 други тима. Най-дълго той се задържа в Пандури (2014-2016).

В Румъния съвсем не са забравили, че през миналата година Йорданеску беше уволнен от Клуж след само 3 официални мача начело. И тогава обаче специалистът – който преживя същата съдба и в ЦСКА – се беше подсигурил и получи компенсация от 400 хиляди евро.

Настоящият му договор с Газ Метан (8-и във временното класиране, на 3 точки зад челната шестица преди разделянето за плейофите) е със срок година и половина. Неустойката предвидена при уволнение пък възлиза на 300 хиляди евро, ако се вярва на информациите от „Диги Спорт”.