Все по-лоши новини долитат от Египет, където снощи се разигра поредният ужас преди футболен двубой. Бройката на загиналите привърженици вече е достигнала 30 души, съобщава вестник "Гардиън", позовавайки се на информации от страната. 

Те са предимно запалянковци на гранда Замалек. Те се биха с полицията преди началото на двубоя с ЕНППИ, на който в миналото наставник беше Стойчо Младенов. В резултат на безредиците и използването на сълзотворен газ за разпръскването на тълпата, се стигна и до този огромен брой жертви. 

В болница все още има настанени фенове, като някои от тях са с опасност за живота. Допълнителна информация от северноафриканската страна засега не идва. От министерството на вътрешните работи на Египет излязоха и с официално изявление. 

"Въпросните запалянковци са се опитали да влязат на стадиона без билети и са използвали сила срещу органите на реда. Това е накарало полицията да предприеме мерки. Жертвите са в резултат на последвалата блъсканица", се казва в становището на египетското министерство. 

Заради поредния подобен инцидент с привърженици, футболният шампионат на страната е прекратен. Все още не е ясно кога и дали въобще изобщо мачовете в Египет ще се подновят.