Насионал измъкна 1:1 при гостуването на Палмейрас и е съвсем близо да стане първият уругвайски отбор, класирал се полуфиналите на Копа Либертадорес от 20 години насам. Палмейрас, воден от бившия селекционер на Бразилия и Реал Мадрид - Вандерлей Люксембурго, поведе в 55-а минута с гол на Диего Соуза в първия четвъртфинален мач между двата отбора.

Бразилците обаче не успяха да удържат аванса си и в 80-а минута резервата Сантяго Гарсия изравни и донесе благоприятния резултат за Насионал преди реванша. Уругвайците завършиха мача с 10 души след червен картон на Роберто Брум малко преди края.

В другия четвъртфинал снощи Естудиантес победи с 1:0 като гост друг уругвайски тим - Дефенсор Спортинг. Защитникът Леандро Десабато вкара единствения гол в 12-а минута за трикратните носители на Купа Либертадорес. Асистенцията за гола бе дело на капитана на Естудиантес Хуан Себастиан Верон.

Двата отбора играха повече от час в намалени състави след като заради спречкване червени картони получиха Хорхе Курбело от Дефенсор и Маркос Ангелери от Естудиантес.