Отборът на Уругвай се класира за четвъртфиналите на Копа Америка след минимална победа в групата срещу Мексико. В следващата фаза на турнира небесносините ще се изправят с супердерби срещу тима на Аржентина.

Урусите се наложиха с 1:0 след блестящо представяне на звездата си Диего Форлан. Нападателят бе най-добрият футболист на терена, но единственото попадение за домакините бе дело на Алваро Перейра още в 15-ата минута. Бранителят на символичните домакините бе най-съобразителен в наказателното поле след неумела намеса на вратаря на Мексико след удар на Диего Форлан от фаул.

В друг мач от групата Чили се наложи със същия резултат над Перу и си осигури първото място в групата. Единственото попадение в мача бе автогол на бранител на Диас в заключителните моменти на мача. Двата тима приключиха двубоя и в числено намалени състави, след като Кармона и Бесажур бяха отстранени от игра след меле на терена.

Така Чили продължава напред като победител в групата с актив от седем точки. Втори е тимът на Уругвай, а Перу също преминава в следващия етап като трети най-добър тим. Мексико остана на последната позиция с 0 точки.