Капитанът на Уругвай Диего Лугано започна още днес интензивна рехабилитация, която да го вдигне на крака за полуфинала срещу Холандия на Мондиал 2010. След направените днес обстойни прегледи, отписали от Световното друг от урусите – Николас Лодейро, в щаба на отбора правят всичко по силите си, за да излекуват Лугано. Снажният бранител е с разтежение на медиалните връзки на дясното коляно, след травмата, получена през първото полувреме на четвъртфинала срещу Гана.

Диего Лугано е един от лидерите на Уругвай, и дори се опита да продължи да играе, след като бе контузен, но в крайна сметка бе принуден да излезе в 38-та минута.

Това обаче не са единствените проблеми пред Оскар Табарес, който няма да може да използва и Хорхе Фусиле, който е наказан и няма да може да играе срещу Холандия.

Все пак Табарес не изрази безпокойство: „Имаме достатъчно играчи, и аз имам доверие на всички. Мисля, че от 23-ма човека, досега 20 са влизали в игра. Силата ни е в отборната игра. Ще помисля малко по-дълго върху това, кой ще играе в полуфинала.”

Тримата, които все още не са играли за Уругвай на Мондиала са защитникът Мартин Касерес и двамата резервни вратари – Хуан Кастийо и Мартин Силва.