Отборът на Уругвай направи решителна крачка към директните елиминации в Копа Америка след успех с 5:0 срещу тима на Боливия. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса оглавиха своята група „С“.
 
Това почти сигурно означава, че рекордьорът по титли в турнира продължава напред, тъй като има с по три точки повече от втория и третия САЩ и Панама, а форматът на състезанието дава предимство на съставите с по-добра голова разлика. Предвид издънката на „янките“ по-рано днес урусите дори могат да си позволят загуба в последния кръг и пак да завършат на върха.
 
Факундо Палистри откри резултата в 8-ата минута, след като се възползва от центриране на Араухо. Малко по-късно в 21вата минута Дарвин Нунес завърши атаката на своя тим с прецизен удар за 2:0. Това бе попадение в седми пореден мач за футболиста на Ливърпул с националната фланелка.
 
Головата фиеста продължи и в 77-ата минута Максимилиано Араухо направи преднината на тима си класическа. В 81-ата минута Федерико Валверде прати топката в долния ляв ъгъл - 4:0. Петото попадение падна минута преди края на редовното време, когато Бентанкур засече центриране от корнер и оформи крайния резултат.