Аякс се отърва след продължения в турнира за Купата на Холандия, и след 2:1 срещу втородивизионния Дордрехт, продължава на осминафиналите. Грандът бе на път да се поти с изпълнения на дузпи, но две попадения на Урби Емануелсон в крайна сметка доведоха до очакван край.

Дордрехт, домакин в този мач, започна по-добре срещата, и Дженеро Зеефук и Йохан Верслуис пропиляха чисти положения за откриване на резултата. След пропуските дойде и моментът на гостите, когато Урби Емануелсон успя да се разпише, само три минути след старта на второто полувреме.

Дордрехт обаче не се стресна от ситуацията, в която се озова, и Муса Калисе изравни в 80-та минута, което прати срещата в напълно заслужени продължения. И в добавеното време обаче Емануелсон бе най-съобразителен, и прати Аякс в следващия кръг, като отбеляза победното попадение от пряк свободен удар. Това се случи чак в 120-та минута, когато вече всички се подготвяха за изпълнението на дузпи, а Аякс играеше и с човек по-малко, след като Габри бе изгонен за два жълти картона в 115-та минута.