Отборът на Уракан победи гостуващия Арсенал с 3:0 и се изкачи на върха на аржентинското футболно първенство Клаусура. Възпитаниците на Анхел Капа събраха 38 точки и кръг преди края имат точка аванс пред Велес Сарсфийлд.

Арсенал остана с човек по-малко на терена още в 25-ата минута след втори жълт картон на Кристиан Пелерано. С човек повече домакините овладяха напълно контрола върху играта и малко преди почивката Марио Болати с глава откри резултата. С два бързи гола в последните осем минути Уракан реши всичко. Партисио Турансо удвои след пас в наказателното поле на Хавиер Пасторе, а Матиас Дефедерико оформи класическия успех на тима си в 84-ата минута.

Така в последния кръг Уракан се нуждае от равенство на терена на втория в класирането Велес Сарсфийлд, за да спечели първа титла от 1973 година насам и едва втора в историята на клуба.

Велес изпусна първото място, след като завърши 1:1 на терена на Ланус, но по този начин лиши съперника си от шансове за трофея. Хосе Санд откри резултата след половин час игра за домакините, които изглеждаха по-близо до победата, след като халфът на съперника Фабиан Куберо получи червен картон малко след почивката. С човек по-малко Велес стигна до равенството в 69-ата минута с гол от дузпа на Родриго Лопес. В края Емил Факиоли от Ланус също получи червен картон.

При успех в последния кръг Велес Сарсфийлд ще вземе шеста титла на Аржентина и първа от 2005 година насам.

Грандовете Бока Хуниорс и Ривър Плейт отново разочароваха. Бока падна с 1:2 у дома от Химнасия Ла Плата, а милионерите паднаха с 0:1 при визитата си на Годой Крус.