Университатя Крайова, водена от българския треньор Ивайла Петев, постигна важна победа с 2:1 при гостуването на ЧФР Клуж в първия кръг на плейофа за титлата в румънското първенство. Така синьо-белите от Крайова събират 38 точки, изкачват се на 2-ото място, където до днес беше точно ЧФР Клуж. На върха с 4 точки повече е ФКСБ. Също с 28 точки на 3-ата позиция е Рапид (Букурещ), който също днес отстъпи с 1:2 на свой терен на Фарул Констанца.

Това е осми пореден мач без поражение за Петев и неговите футболисти, като тази серия включва пет победи и три равeнства.

Двата отбора влязоха в срещата с диаметрално противоположно настроение. Домакините бяха смятани едва ли не за единствения сериозен претендент на ФКСБ за титлата, докато гостите от Крайова са под напрежение заради лоша серия преди въпросните осем силни мача.

И логично домакините започнаха активно, създадоха няколко добри ситуации. Петев в този мач беше наредил пресата в своята половина, за да намери по-сериозни празни пространства. Вратарят Лауренциу Попеску и най-вече хърватинът Юрай Бадел изиграха страхотен мач, с добри намеси пред вратата и с всяка изминала минута внасяха повече и повече безнадеждност и огорчение сред "железничарите" от Клуж.

Седем минути преди края на първата част намиращият се в добра форма Щефан Байарам се включи на мястото на Андрей Иван в центъра. И изненада с глава защитата на домакините, за да открие резултата.

В 51-ата минута Алекс Митрица получи топката в наказателното поле,където даде урок на Матей Илие по позициониране, за да отбележи в характерния си стил – отсечен удар, за който вратарят Разван Сава не можа да направи нищо.

След като атаките не дадоха резултат, ЧФР Клуж върна гол чрез същия този Матей Илие, който се разрписа след центриране от статично положение. Въпросният футболист още веднъж влезе в камерите, тъй като в 87-ата минута беше отстранен от терена с червен картон.

Утре в шампионският поток ФКСБ приема Сепси и при успех ще дръпне със 7 точки на върха в класирането.