Отборите на Унгария и Полша не успяха да излъчат победител в първия си двубой от квалификационната кампания за Мондиал 2022. Двата тима показаха отличен футбол, но в крайна сметка стигнаха само до равенство – 3:3. Двубоят бе дебютен за селекциионера на Полша Пауло Соуса.

Домакините бяха много близо до успеха, но голмайсторът на гостите Роберт Левандовски не бе казал последната си дума. Именно нападателят на Байерн осигури точката за Полша с точно попадение в 83-ата минута.

Домакините поведоха в резултата още при първата си по-опасна атака към полската врата.Роланд Салай се разписа в шестата минута след асистенция на Атила Фиола. В началото на втората част Унгария вкара нов гол, за да поведе с 2:0, а негов автор бе Адам Шалай.

След комфортната преднина за домакините последва сериозно отпускане в техните редици, а от това се възползваха гостите. Само в рамките на шейсет секунди, Полша успя да доведе нещата до 2:2. Пионтек и Жозвиак се разписаха в две последователни атаки.

Вили Орбан даде нова преднина за домакините с точен изстрел в 78-ата минута. Пет по-късно Робер Левандовски оформи крайното 3:3. В продължението на срещата Атила Фиола от състава на домакините получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.