"Ще празнуваме класирането си на Евро 2008 веднага щом бием и България", каза генералният директор на румънската федерация по футбол Йонуц Лупеску след края на срещата от квалификационна група G между отборите на Румъния и Холандия, в която северните ни съседи победиха с един на нула. "Все още не сме се класирали, имаме нужда от победа в мача с Люксембург в сряда", посочи Лупеску пред телевизия Реалитатя.

Бившият национален треньор Емерик Йеней предупреди играчите да внимават, тъй като още три футболни срещи остава да бъдат изиграни. Бившият национален футболист Георге Хаджи поздрави националите след победата на Холандия, изтъквайки, че са показали интелигентна игра. Хаджи похвали и националния селекционер Виктор Пицурка за добрия състав на отбора. Националният треньор на Румъния беше сдържан в радостта си, но изтъкна че отборът е направил огромна крачка към класирането си за Евро 2008, пише днес вестник "Проспорт".

Пицурка посочи, че вече мислят за мача с Люксембург и че се надява на неуспех на България в мача с Албания, което окончателно ще означава класиране за Румъния.

"Горд съм, че Румъния започна да бие такива силни отбори като този на Чехия, на Испания, а сега и на Холандия", каза националният селекционер.

Изморен, но щастлив след срещата Адриан Муту заяви, че преминава през най-добрия период в кариерата си. "Радвам се, че вече ни виждате на Европейското първенство, но ни остава да направим още една малка крачка - да победим в Люксембург", предупреди Муту.

"Между България и Холандия предпочитам да се класира Холандия. Искам холандците, защото са по-цивилизовани", уточни Муту. Той окачестви сегашния национален отбор на Румъния като много добър и способен да победи който и да било отбор.

Румънският национал Козмин Контра, който пропусна вчерашния мач с Холандия, каза след срещата, че иска българите да си останат у дома, допълва "Проспорт".

Държавният глава Траян Бъсеску, който беше един от почетните гости на мача, изрази огромното си задоволство след победния резултат на румънския национален отбор, отбелязва още спортното издание днес.