Украйна се наложи безапелационно над аутсайдера Андора с 5:0 в световна квалификация. Всички попадения за домакините паднаха от статични положения, като три от тях бяха дузпи.

Така Шевченко и компания запазиха интригата за второто място в група 6, за което спорят заедно с Хърватия.

Домакините от Украйна започнаха мача с цели трима нападатели. Дебютантът Андрий Ярмоленко откри след 18 минути игра. Въпреки надмощието на Украйна вторият гол падна в 45-ата минута и не дело на Артьом Милевски.

Шевченко направи резултата класически 16 минути преди края от дузпа, а нови два единадесетметрови удари бяха отсъдени в полза на домакините в продължението на мача. Дузпите бяха превърнати в голове съответно от Милевски и Евген Селезнов.

Във втория мач от групата Хърватия победи с 1:0 като домакин тима на Беларус. Червен картон за шахматистите получи Вердан Чорлука десет минути преди края. Въпреки намаления състав, домакините успяха да стигнат до така ценни я гол в 88-ата минута на срещата. Автор на попадението стана Ивица Кризанич.

Лидер в групата продължава да бъде Англия с 21 точки, следван от тима на Хърватия вече със 17, а на трето място остава отборът на Украйна с три точки по-малко.