Украйна няма да поднови договора на селекционера на националния отбор по футбол Алексей Михайличенко, след като украинците се провалиха в опита си да се класират на Световното първенство в Южна Африка.

"Договорът на Михайличенко изтече на 30-и ноември и няма да бъде подновен”, заяви говорител на Футболната федерация на Украйна.

Бившата съветска република не успя да преодолее Гърция в баражите, след като завърши 0:0 в Атина, но падна 0:1 на собствен терен.

Още преди месец президентът на централата Григорий Суркис заяви, че желанието му е да ангажира Мирча Луческу за селекционер. Румънският специалист в момента води Шахтьор (Донецк) и постигна един от големите футболни успехи в новата спортна история на независима Украйна – спечелването на купата на УЕФА.

Идеята беше Луческу да замени Михайличенко, а след това дори и да съвместява работата си в националния отбор и в клуба. "Ние разглеждахме тази кандидатура на конгреса на федерацията на 18-и декември”, заяви Суркис.

Луческу, който е назначен в Шахтьор от 2004-а година, отхвърли идеята и заяви, че предпочита да се концентрира в клуба си.