Един от лидерите на Чехия Томас Уйфалуши предупреди всички да не очакват красив футбол от неговия тим срещу Турция в днешния мач на живот и смърт от група А на Евро 2008. Който от двата отбора победи, продължава на четвъртфинал, загубилият се прибира у дома.

„Няма значение през какво минаваме, единственото важно е да спечелим този мач, а ние ще го направим,” обяви капитанът на чешката селекция. „Целта ни е да се класираме напред, и ние сме готови на всичко за да я осъществим.”

Дефанзивната игра е един от силните елементи на чешкия отбор, а особено Уйфалуши рядко допуска грешки в отбрана. „Ние ще градим играта си върху солидна защита. Искаме да поправим грешките си от двубоя с Португалия. Но това ще се види в течение на мача, и сме готови за всякакви промени,” обясни опитният футболист.

В случай на равенство в редовните 90 минути, новият правилник на УЕФА предвижда изпълнение на дузпи за определяне на победителя, без продължения.

„Убеден съм, че можем да решим мача в редовното време. Но от друга страна сме напълно подготвени и за изпълнение на дузпи,” завърши Томас Уйфалуши.