Отборите на Уганда и Зимбабве завършиха 1:1 във втория двубой за двата тима от група “А” на Купата на Африканските Нации (КАН). За символичните домакини от Уганда голът отбеляза Емануел Окви в 12-ата минута. Крайният резултат оформи Кама Билиат в 40-ата минута, за да спаси точката за Зимбабве. 

Мачът започна във вихрено темпо и надмощие за Уганда. Това даде своя резултат в 12-ата минута. Дясното крило на угандийците Лумала Абду отпави силен шут, който беше париран от стража на Зимбабве Джордж Чигова. При добавката обаче Емануел Окви не сбърка, за даде аванс на своя тим. 

Негативното развитие на двубоя обаче събуди Зимбабве. В 26-ата минута Кама Билият изпусна златен шанс да изравни резултата. След центриране нападателят на символичните гости засече топката в страни от десния страничен стълб на вратаря а Уганда Денис Онянго. 

В 40-ата минута отборът на Зимбабве все пак намери изравнителия гол. Кама Билият се реваншира за по-ранния си пропуск, след като засече хубаво центриране отляво на Овиди Каруру отвъд стражът на Уганда Онянго. Надмощието на символичните гости продължи и след почивката. В 51-та минута нападателят Ноледж Мусона се озова на страхотна стрелкова позиция, фронтално срещу вратата, но ударът му срещна горната греда. 

В 75-ата минута и Уганда имаше своята златна възможност да спечели победатата. След голямо разбъркване в наказателното поле на Зимбабве топката се озова в Патрик Каду, който обаче не успя да уцели вратата от точката на дузпата. По този начин завърши и двубоя при резултат 1:1. 

Спечелената точка означава, че Уганда поне временно излиза начело на група “А“, с актив от 4 точки, преди изиграването на късния двубой между Египет и Демократична Република Конго. Зимбабве пък остана на трето място с актив от 1 точка от два мача.