Националният отбор на Уелс ще пристигне с всичките си звезди за приятелския мач с България на 22 август в Бургас. Десетима играчи от Висшата лига на Англия обяви в групата си селекционерът Джон Тошак на пресконференция днес. Феновете на стадион „Лазур” ще могат да видят лошото момче Крейг Белами, както и Робърт Ърншоу и Дани Габидон.

Съотборникът на Димитър Бербатов в Тотнъм Гарет Бейл все пак попадна в състава, въпреки че лекува контузия, но Тошак сподели, че „е под сериозна въпросителна”.

Новата звезда на Уелс Фреди Иистууд ще направи дебюта си за националния отбор, след като миналата година травма му попречи да стори това.

Друг уелсец, който играе с български национал в Англия – Марк Дилейни от Астън Вила, няма да може да изправи срещу Стилиян Петров, тъй като Тошак не го повика, за да го съхрани. Дилейни е измъчван от постоянна контузия в коляното и слуховете твърдят, че е пред отказване от футбола.

Групата на Уелс за гостуването на България: Койн, Хенеси, Прайс, Бейл, Д.Колинс, Дж.Колинс, Евънс, Габидон, Морган, Нятанга, Рикетс, Крофтс, С.Дейвис, М.Джоунс, Кумас, Ледли, Вон, Белами, Ърншоу, Иистууд, Нардиело.