Националният отбор на Уелс нанесе сериозен удар на Словакия насред Братислава. „Драконите” разгромиха съперника си с 5:2 в мач от квалификационна група D за Евро 2008.

Домакините поведоха в резултата в 12-та минута, когато Марек Минтал се разписа от осем метра. Десет минути след това Крейг Белами подаде техничен пас на Джоузеф Ледли, който намери непокрития Фреди Истууд. Нападателят не пропусна да изравни.

В 34-та минута Белами осигури преднината на своя тим. Отново нападателят на Уест Хем вкара за 3:1. Минтал намали преднината на гостите в 57-та минута. В 78-та Белами стреля към Саймън Дейвис, но Дурица засече кълбото в собствената си мрежа за 4:2. Дейвис оформи крайния резултат секунди преди последния съдийски сигнал.

Чехия взе битката за второто място в потока след трудна победа над Ейре с 1:0. Голът отбеляза защитникът на Милан Марек Янкуловски четвърт част след началото на мача. С победата източноевропейците окупираха втората позиция с 20 точки.

С два гола на Алонефтис Кипър победи с класическото 3:0 аутсайдера в групата Сан Марино. Нападателят се разписа в 41-та и 90-та минути. Макридес откри резултата за тима от острова на Афродита в 15-та минута.

Класиране в група D:

1. Германия 22 точки

2. Чехия 20

3. Ейре 14

4. Словакия 10

5. Уелс 10

6. Кипър 10

7. Сан Марино 0