Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е бил интервюиран от Футболната асоциация на Уелс за вакантния селекционерски пост на националния отбор, съобщава Sky Sports.

"Драконите" за без наставник, след като Крис Коулман напусна през ноември, за да поема Съндърланд. Преди няколко седмици Гигс сподели, че за него би било чест да води националния тим на родината си, а днес стана ясно, че местната ФА вече води преговори с него.

44-годишният Гигс има 64 мача за Уелс като футболист, но досега не е водил нито един клуб в мениджърската си кариера, освен четири мача начело на Манчестър Юнайтед в края на сезон 2013/14. След това уелсецът бе асистент на Луис ван Гаал в продължение на две години, но си тръгна от "Олд Трафорд" след идването на Жозе Моуриньо през лятото на 2016-та година.

Райън Гигс бе свързван с много клубове от Висшата лига, като води разговори с ръководството на Суонси миналото лято, но в крайна сметка не пое нито един отбор.

Уелс не се класира за Световното първенство в Русия тази година, а ръководството на ФА заяви, че няма да бърза с избора на нов наставник. /БГНЕС