УЕФА забрани на израелската национална телевизия да излъчва пряко спортни събития, след като откри незаконни уреждания в две от местните банки – West Bank и East Jerusalem. Израелската национална телевизионна компания, по-известна като Kan, спечели правата за излъчване на квалификационни срещи от Световното и Европейското първенство, след като плати 5.8 млн. долара за предаване на живо на международните форуми.
 
Въпреки това, от УЕФА заявиха, че договорът позволява на Kan да излъчва двубоите само в т.нар. Green Line, а не в Палестинските територии (Юдея и Самария), докладват от Times of Israel. В резултат на несъгласието, контрактът все още не е подписан. Министърът на културата и спорта Мири Регев заяви, че тази забрана е недопустима.
 
,,Спортните организации не решават границите на Израел. Израелската национална телевизия трябва да се бори за правата на излъчване в Юдея и Самария и да не се предава под натиска на УЕФА, които подкрепят инициативи за нарушаване суверенитета на Израел“, не скри негодуванието си министърът.