Официални лица от девет страни провеждат извънредна среща с УЕФА, заради най-големия скандал в европейския футбол, който избухна през миналата седмица в Германия.

Ръководното тяло на европейския футбол покани на среща в Нион лидерите на футболните федерации на Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Германия, Унгария, Словения, Швейцария и Турция - страните, в които се твърди, че са били уреждани футболни срещи.

Генералният секретар на турската футболна федерация Ахмет Гувенер заяви при пристигането си, че той и неговите колеги ще поискат от УЕФА повече информация около мащабния скандал с уредени мачове.

Базирани в Германия организирани криминални групи са заподозрени, че са манипулирали около 200 европейски срещи. Повече от двубоите са от национални шампионати, но 15 от тях са от квалификациите на Шампионската лига и Лига Европа.

Германската полиция вече арестува 15 души през миналата седмица, а още два души бяха задържани и в Швейцария. Вчера пък хърватските власти арестуваха словенски гражданин по подозрение, че също е бил част от криминалната група, уреждала футболните срещи.