Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще вземе окончателното си решение относно домакинството на Полша и Украйна на следващото Европейско първенство през септември, съобщи вицепрезидентът на централата Герхард Майер-Форфелдер.

Подготовката на двете бивши социалистически страни за първенството през 2012-а година е доста спорно, предвид инфраструктурните проблеми, които ги съпътстват.

Летищата, автомобилните пътища и железниците не се обновяват и реконструират, а също така не е започнало строителството на нови хотели.

"Финалното гласуване по проблема ще бъде взето в Бордо през септември, когато ще има насрочено заседание на изпълкома. Сега каквото и да говорим, не е нито времето, нито мястото. Надяваме се, че организационните комитети в двете страни ще погледат по по-различен начин след нашите препоръки и мнение за увеличаване на обема на работата", казва още Майер-Форфелдер.

Други важни фигури в управлението на Европейската футболна асоциация отхвърлиха предположенията, че вече се търси алтернативен вариант за организатор на Евро 2012. Делегация на УЕФА ще посети Киев и Варшава веднага след финала- на 2-и и 3-и юли, а начело ще бъде президентът Мишел Платини.