Европейският футболна централа ще повдигне в следващите дни обвинение към футболен клуб заради измама със залози.

Новината оповести генералният секретар на европейската футболна централа Дейвид Тейлър по време на конгреса в Копенхаген.

Засега не е известно за кой точно отбор става въпрос, нито от коя страна е.

"Има редица случаи, които се проверяват. Но е трудно да се открият доказателства. Ако имаме такива, то веднага дисциплинарната комисия ще се произнесе", каза Тейлър.

Европейската футболна централа проучва 10 мача от настоящия турнир за купата на УЕФА и 15 от миналия сезон поради съмнителни залагания. Всичките срещи са от предварителните кръгове.

Както е известно УЕФА въведе така наречената предупредителна система, в която са включени 27 000 мача от първа и втора дивизия от всяка една от 53-те страни членки.

"Само малка част мачове ни създават проблеми, но ние ще ги решим", убеден е Тейлър.

В същото време Мишел Платини нарече уговарянето на мачове "сериозен проблем" и опасност за футбола.

"Не мога да приема футболистите, които си служат с измама и ще ги извадя от футбола. Ако се знае, кой ще победи, то по-добре вече да не се играе футбол. Купуването на рефери и играчи е това, което най-много ме тревожи", подчерта шефът на УЕФА.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.