УЕФА призна, че са допуснати грешки при разпределението на билетите, след като повече от 1000 места останаха празни на два от четвъртфиналите на Евро 2008: Холандия - Русия и Испания - Италия.

„Предаването на билетите не функционира оптимално", заяви говорителят на организационния комитет Волфганг Айхлер. Проблемът за това е разпределението на билетите за националните контингенти.

Говорителят на УЕФА Уилям Галярд каза, че всички билети са били разпределени още преди въпросните четвъртфинали.

„Някои отбори, които са получили билети, не са върнали тези, които са останали непродадени", обясни Галярд.

Той добави, че УЕФА е взела решение да намали броя на билетите, които се полагат на отборите на Русия и Италия за полуфиналите.

„Това очевидно не засяга италианците, които отпаднаха, но Русия ще получи не 6000, а само 4000 билета за полуфиналния двубой с Испания”, каза Галярд.

По въпроса за билетите за Евро 2008 и за избягване на досегашните грешки, УЕФА ще проведе разговори с четирите отбора-полуфиналисти.

След началото на продажбите в началото на тази година стотици хиляди запалянковци не успяха навреме да си запазят билети за мачовете за Евро 2008.

Само Германският футболен съюз е получил 2 630 027 искания за билети, което надвишава двойно общия брой на билетите за целия турнир.

Галярд каза, че УЕФА обмисля по-гъвкава система за разпределение на билетите за Европейското първенство в Украйна и Полша през 2012 година.