Европейската футболна асоциация (УЕФА) предупреди Полша, че може да й бъде отнето правото да организира Евро 2012 заради намесата на държавата в делата на футболната федерация. Това обяви Уилям Гаяр, който е специално назначен от президента на УЕФА Мишел Платини, за да наблюдава кризата във футбола в една от страните-домакини на следващия континентален шампионат.

„Те все още не са прекрачили границата, но са много близо до нея. Имат срок до понеделник да възстановят законноизбраното ръководство на централата. Ако не го спазят, ще има много сериозни дискусии относно бъдещето на Евро 2012 в Полша", каза още Уилям Гаяр.

Както е известно, заради скандала с корупция в Полския футболен съюз, министър-председателят и спортният министър взеха решение да назначат административен управител на мястото на президента Михал Листкевич.

Министър-председателят Доналд Туск заяви вчера, че „понякога трябва да останеш твърд до края, каквото и да ти струва това, защото корупцията няма как да бъде ограничена по друг начин”.

Те имаха достатъчно време да си решат проблемите. Не е тайна, че и двете страни имат доста пропуски, но най-тъжното е, че те не искат да им се помогне", завърши Уилям Гаяр.