Европейската футболна централа УЕФА прие резолюция от 11 точки за борба с уредените мачове и корупцията във футбола. Тя беше подписана от всичките 54 страни-членки, сред които и България.

Документът се нарича "Европейският футбол се обединява в името на играта". В него има пет основни момента, които се смятат и за големите проблеми.

Според УЕФА, всички включени в борбата срещу това зло, трябва да обърнат внимание на следните точки - обучение, регулация, докладване, законови промени и строги санкции срещу черното тото и корупцията във футбола.

Тази резолюция следва последните изказвания на шефовете на европейския футбол срещу опасностите, които тези заплахи представляват за играта и желанието им за по-сериозни санкции при доказани случаи.

"Искаме от всички членове на нашата организация да се присъединят към усилията ни. Те ще имат пълната подкрепа на УЕФА в собствената си борба с това зло", заяви президентът на Европейската футболна централа Мишел Платини.

"Трябва да направим всичко, за да се справим с това зло, което заплашва чистотата на нашия красив спорт", сподели още французинът.