Най-популярният отбор в Словакия беше жестоко наказан от УЕФА - Слован Братислава няма да може да привлича играчи в следващите три трансферни периода, съобщи сайтът на Европейската футболна централа (УЕФА). Това означава, че нови футболисти могат да пристигнат в клуба едва през януари 2026-а година.

На практика словашкият тим няма да може да привлича нови футболисти близо две години, което със сигурност ще се отрази много на амбициите им и формирането на конкурентен тим през следващите сезони. УЕФА не конкретизира защо е взето това решение, но е ясно, че Слован ще има изключително големи проблеми заради него.

Иван Кмотрик-младши син на собственика със същото име и оперативен директор на Слован разкри, че това решение може да бъде взето единствено  поради неизпълнени задължения към бившия играч на словашкия клуб Върнън Де Марко. Сега стои на дневен ред въпросът дали това е вярно. Но ако е, ситуацията лесно ще се разреши. "Не е сериозно нарушение, ситуацията ще бъде решена в следващите дни и забраната ще бъде отменена“, каза той, но словашките медии не са сигурни за такъв изход.

В наскоро приключилия трансферен прозорец Слован Братислава нае двама футболисти - Жерсон Родригес, който пристигна под наем от Динамо Киев, и Спирос Ризванис – свободен агент от конкурента Дунайска Стреда. Двамата ще се опитат да помогнат на тима да си осигури шампионската титла, тъй като Слован има 14 точки повече от Жилина след 21 кръга.