Началникът на медийния отдел на азербайджанския ФК Карабах Нурлан Ибрахимов бе наказан от УЕФА с доживотна забрана за всякаква футболна дейност под егидата на европейската футболна централа. Причината за суровото наказание е изключително неприемлив коментар на Ибрахимов в социалните мрежи по повод конфликта между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах.

Според Арменската футболна федерация в своя пост в социалните мрежи, който впоследствие е бил изтрит, Ибрахимов е призовал за "избиването на всички арменци, млади и стари, без изключения". От своя страна УЕФА призова ФИФА да наложи забрана за футболна дейност на Ибрахимов и в световен план, и в същото време глоби самия клуб със 100 хиляди евро.

ФК Карабах е основан в град Агдам, който се намира в конфликтния регион и минава под контрола на Армения през 1993 година, а впоследствие е почти напълно разрушен, като в момента е призрачен град. Това кара ФК Карабах да се премести в столицата на Азербайджан - Баку, а в последните години отборът се превърна в най-силния в страната и дори участва в груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2017/18.