Дисциплинарната комисия към УЕФА наказа ПАОК и Рапид Виена. Гръцкият клуб е санкциониран с три мача на закрити врати в евротурнирите, докато австрийците само с един.

Причината за решенията са инцидентите по време на мача от Лига Европа между двата тима, който се състоя на 23 август в Солун (2:1).

ПАОК е наказан заради неподобаващото поведение на привържениците на клуба, както и недостатъчно добра организация по отношение безопасността на срещата. Тимът на Рапид Виена е санкциониран заради феновете си.

Гърците ще играят три мача при закрити врата и трябва да платят глоба от 150 000 евро. Освен това е наложено условно наказание за изхвърляне на клуба от евротурнирите при ново подобно провинение.

Както е известно, феновете на ПАОК нахлуха на терена и опитаха саморазправа с гостуващата агитка от Виена преди двубоя между двата отбора. Хулиганите хвърляха факли и всевъзможни предмети, преди полицията да разпръсне тълпата със сълзотворен газ.

Австрийците са наказани със 75 000 евро и един мач при закрити врата. Именно агитката на Рапид провокира инцидентите, като фенове от сектора за гости хвърлиха факли към трибуните с привърженици на ПАОК.

Рапид също е наказан с една година условно и тригодишен изпитателен срок, като при повторно провинение клубът ще бъде изваден от евротурнирите за един сезон.

Санкциите за празни трибуни обаче не влизат в сила за срещата-реванш във Виена, която е насрочена за 30 август.

Двата тима могат да обжалват решението в тридневен срок.