Английският топсъдия Хауърд Уеб, който миналия месец ръководи финала в Шампионската лига, е готов да приеме нововъведения, ако те ще помогнат на съдиите да взимат правилни решения. Така той коментира евентуалното въвеждане на видеоповторения или поставяне на чип в топката.

"За мен няма никакъв проблем, ако новите неща помогнат на съдията да бъде още по-точен, още по-прецизен в действията си. Вероятно на всеки съдия, както и на мене, ще му трябва време, за да свикне, каза Уеб.

Както е известно, през март президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че оставя единствено човешкия фактор да бъде определящ при съдийските решения, което оставя сериозен процент и от грешки. Няколко сериозни грешки на това Световно първенство обаче реално предопределиха изхода от някои мачове. Днес президентът на централата направи завой в своето мнение и заяви, че може да се помисли за промяна и ще говори с хората от Международния борд по правилата за евентуална дискусия.

Хосе-Мария Гарсия-Аранда, един от известните съдии в миналото, отказа да говори по въпроса. Той заяви, че задачата на съдийската комисия на ФИФА е да подготви реферите на възможно най-добро ниво, а не да коментира евентуални промени в правилата на футбола.