Отборът на Буркина Фасо се класира за полуфиналите на турнира за Купата на африканските нации. „Зелените“ успяха да преодолеят Того с минималното 1:0, но след продължения. Единственото попадение в срещата падна в 105-та минута, реализирано от Джонатан Питрапиа.

Футболистът на Черноморец Юсуф Уатара остана до последния съдийски сигнал на терена за престижния успех. Крилото дори бе близо до попадение в 26-та минута, но без успех.

В 46-та минута Емануел Адебайор се оказа на чудесна позиция, след като вратарят на Буркина Фасо излезе неразчетено, но топката бе изчистена буквално от голлинията от защитник.

Така двата тима не успяха да си отбележат гол в редовното време, като положенията пред двете врати не изобилстваха, а темпото на игра не впечатли.

Продълженията решиха изхода на четвъртфинала. В 105-та минута на мача след центриране от корнер Джонататн Питропиа засече с глава, топката се отби в напречната греда, но влезе в мрежата на Того за 1:0.

На полуфиналите Буркина Фасо ще се изправи срещу Гана. В другия сблъсък един срещу друг ще се изправят тимовете на Мали и Нигерия.