Футболен съдия от асоциацията в португалския град Бежа е починал тази събота следобед по време на футболен мач с група приятели, който се е провел в Алдея дос Палейрос, Урике. Според португалската преса, лекарите в града са установили, че на 33-годишния Сесар Лейтао му е призляло и е изпаднал в безсъзнание на терена в края на мача.

„При пристигането на случая потвърдихме кардиореспираторен арест, който бе необратим”, каза главният лекар пред Correio da Manha.

В крайна сметка смъртта е била обявено на място след неуспешни реанимационни маневри в болницата. Сигналът е бил подаден в 18:52 местно време, а линейката е пристигнала за 6 минути. Бившият рефер Дуарте Гомес също реагира на трагедията в официалната си Facebook страница.

„Сесар Лейтао беше на 33 години и ни напусна днес след необратим проблем по време на футболен мач с приятели. Не пречи да го повторим: Животът е твърде кратък за гняв, злоба и подобни. Нека всички го оценяваме по-добре и да го живеем мирно”, коментира Дуарте.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.