Турция победи с минималното 1:0 отбора на Босна и Херцеговина и по-този начин се класира за европейското първенство в Австрия и Швейцария, изпреварвайки с една точка отбора на Норвегия.

Скандинавците също записаха успех в последната си квалификация, който обаче не се оказа достатъчен. Норвегия победи с 4:1 като гост аутсайдера Малта. Решаващ в борбата за първите две места в групата се оказа предишния кръг, когато Турция победи с 2:1 именно Норвегия.

Днес южните ни съседи стигнаха до минималния успех благодарение на гола на Нихат Кавечи три минути преди края на първата част. Нихат бе точен от близко разстояние, след като получи добър пас от Хамит Алтинтоп.

В другия двубой Норвегия не остави никакъв шанс на скромните си домакини от Малта. Всичко в мача се реши по средата на първото полувреме, когато скандинавците поведоха с 2:0 само в рамките на три минути. Нападателят на гостите Иверсен реализира хеттрик, а четвъртото попадение вкара Педерсен 15 минути преди края. Почетният гол за Малта бе дело на Мифсуд в началото на втората част.

Класиралият се отдавна за финалите догодина – Гърция записа нов успех в квалификационната кампания. Европейският шампион се наложи като гост с 2:1 над Унгария.

Така за Евро 2008 се класират отборите на Гърция и Турция.

Крайно класиране в група C:

1. Гърция 31т

2. Турция 24т

3. Норвегия 23т

4. Босна и Херцеговина 13т

5. Молдова 12т

6. Унгария 12т

7. Малта 5т