Цели седем футболисти на Турция са контузени или наказани преди четвъртфиналния двубой срещу Хърватия на 20 юни на стадион Ернст Хапел във Виена.

Вчера югоизточните ни съседи обърнаха Чехия до 3:2 за 15 минути и си осигуриха място в следващата фаза, но дадоха жертви, които осезаемо ще затруднят пътя на момчетата на Фатих Терим към полуфинала.

Вратарят Волкан Демирел, който се опита да нокаутира Ян Колер в допълнителното време и бе изгонен, както и получилият втори жълт картон на Евро 2008 Мехмет Аурелио са наказани и няма да играят срещу тима на Славен Билич.

Бранителят Емре Гюнгюр бе изнесен на носилка срещу чехите заради разтежение на прасеца. Съименникът му и капитан на отбор Емре Белозоглу има проблеми с ахилеса, а Тюмер Метин е с травма в слабините.

С контузии са и централните защитници Сервет Четин Гьокан Зан, като за тях надеждите да се възстановят за мача с Хърватия са най-големи.

Селекционерът на турците Фатих Терим заяви, че играчите ще преминат допълнителни изследвания, за да се прецени дали ще са готови за игра. Императора добави и че на мястото на Волкан на вратата ще бъде заето от героя от Мондиал 2002 Рюстю Речбер.