Отборът на Тунис постигна много важна победа в първото дерби от турнира за Купата на Африканските нации над Мароко. Тунис взе първите си три точки в група C след успех с 2:1. По-рано днес, в мач от същата група, съдомакинът Габон също се наложи над Нигер с 2:0.

Като цяло тимът на Мароко бе по-добрият на терена, но пропуските на нападателите в червено лишиха отбора поне от точката. Резултатът в мача бе открит в 34-ата минута, когато Сабер Халифа отклони леко топката след удар от фаул на Халед Корби. Така футболистите на Тунис взеха изненадваща преднина в мача, въпреки че до този момент рядко поглеждаше към противниковата врата.

Смяната Юсеф Мсакни покачи на 2:0 15 минути преди края след отлична самостоятелна акция. Футболистите на Мароко успяха да намалят в 86-ата минута, но до последния съдийски сигнал нямаха късмета да стигнат поне до равния резултат. В голмайстор за тима на Ерик Геретс се превърна Харджа. В продължението на срещата, отново Хусни Харджа бе много близо до гола, но ударът му мина покрай гредата.